news

Voorlopige deelnemerslijst Belcar Endurance Championship telt al 25 kandidaten

1-2-2017

Fans mogen gerust het weekend van 22 en 23 april in de agenda met stip noteren: dan wordt op Circuit Spa-Francorchamps de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship betwist. Belcar blijft een naam als een klok en roept herinneringen op aan volle startvelden met de meest verscheidende soort auto’s en nog steeds de 24 Hours of Zolder als top of the bill!

Bovenaan de voorlopige deelnemerslijst vinden we in Belcar 2 uiteraard de Norma M20 FC van Deldiche Racing, waarmee Luc De Cock, Tim Joosen en Sam Dejonghe in 2016 de Belgische Belcar-titel behaalden. Het succesvolle trio krijgt gedurende de komende Belcar-competitie de versterking van Thomas Piessens, die vorig jaar achter het stuur van een Wolf-proto regelmatig het vuur aan schenen legde van de Deldiche-mannen!

“Het is een bewuste keuze om Thomas in onze rangen op te nemen,” verduidelijkt team owner Luc De Cock. “Wij gaan uiteraard onze titel verdedigen, maar ons hoofddoel blijft toch de overwinning in de 24 Hours of Zolder behalen, nadat we er vorig jaar zeer dicht bij waren! Om dat te verwezenlijken, hebben we een homogene en snelle formatie nodig en die komt er met Thomas Piessens, Tim Joosen, Sam Dejonghe en mezelf. Of Sam nog andere Belcar-races rijdt, hangt af van zijn volledige programma. Mocht hij meer racen met ons, dan zal ik wellicht mijn plaats afstaan. In het andere geval moet de concurrentie rekening houden met De Cock-Joosen-Piessens!”

En tegenstand zal er zijn. Na de bijna walk-over van Deldiche Norma – vier overwinningen op vijf races – kiezen nog andere formaties voor de snelle Proto-klasse. Zo verruilen de Thiers-broers de vertrouwde Ferrari voor een splinternieuwe Norma en zij krijgen in Belcar 2 het Norma-gezelschap van McDonald’s Racing, de Wolf-bolides van PK Carsport, Euroracing, een Radical van Oracle Cars, zonder de Belcar 3-Sakers (Lefevere en Roskam) niet te vergeten.

In Belcar 1 wordt het een volledig Porsche-onderonsje tussen MExT Racing Team, Speedlover, EMG en Belgium Racing, dat met zeker één 991 voor een volledig seizoen gaat en een tweede Porsche laat aanrukken in de 24 Hours of Zolder. Met als missie het behalen van een vijfde opeenvolgende zege…

In Belcar 4 zijn we nu al zeker van BMW’s van Euroracing en EMG, terwijl Beliën Motorsport nog bezig is om de vertrouwde BMW 120d in gereedheid te brengen voor een zoveelste seizoen in Belcar. PG Motorsport tenslotte rijdt een Porsche Cayman voor in Belcar 3.

Vorig jaar greep QSR Racing slechts nipt naast de titel in Belcar 5 en zij zijn vastbesloten weerwraak te nemen. In de BMW Clubsport Trophy-getinte klasse krijgen ze het gezelschap van Convents Racing, Carlier Racing en Skylimit Yokohama, terwijl hetzelfde QSR en ook Baelus een BMW M235i Cup voorrijden in Belcar 3.

En uiteraard zijn er heel wat formaties die voorlopig enkel de 24 Hours of Zolder aanstippen op de agenda, maar mogelijk toch overwegen om zich beter te voorbereiden op de Zolderse etmaalrace en eerder hun opwachting zullen maken in Belcar.

"Zoals de zaken er nu voor staan, mogen we ons opmaken voor een Belcar Grand Cru,” stelt Sven Pribylla, Algemeen Directeur Circuit Zolder. “Dat heeft veel te maken met de aanpassingen die wij doorvoerden – meer track time, betere puntenverdeling - en die er zijn gekomen in samenspraak met de Belcar-commissie. Teams en rijders vinden duidelijk hun gading in Belcar Endurance Championship en wij zijn er van overtuigd dat we voor een meer dan vol huis zullen gaan!”
 
« Terug

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.
kalender

TCR Benelux


VW Funcup

Franco Fun Festival
30-31 / 03 and 1 / 04 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Trophée de Bourgogne
27-29 / 04 / 2018 - Dijon Prenois
Benelux Open Races
26-27 / 05 / 2018 - Circuit Zandvoort
The 25 Hours VW Fun Cup
05-06-07-08 / 07 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Kronos 10 Hours of Mettet
21-22 / 09 / 2018 - Circuit Mettet
Dutch Fun Festival
06-07 / 10 / 2018 - Circuit TT Assen
Zolder Fun Festival
27-28 / 10 / 2018 - Circuit Zolder
VW Fun Cup Price Giving
xx/12/2018 - VW Contact Center - Kortenberg