news

Thierry Neuville Driver of the Year 2016

22-12-2016

De traditionele RACB Awards ceremonie die het autosportseizoen afsluit had deze donderdagavond plaats in het Auditorium 2000 op de Heizel. Het orgelpunt van deze door honderden gasten bijgewoonde avond was de uitreiking van de titel Driver of the Year aan Thierry Neuville, vice-wereldkampioen rally 2016.

Donderdagavond was de zaal afgeladen vol met licentiehouders, organisatoren en mensen die bijdragen tot het goede verloop van de autosportevenementen in ons land, om er de RACB Awards bij te wonen. Deze jaarlijkse ceremonie bekroont de beste rijders en teams, zowel in de nationale competities als op internationaal vlak.
Het orgelpunt van de avond was de uitreiking van de titel Driver of the Year aan Thierry Neuville door François Cornelis, President van de Royal Automobile Club of Belgium.

Deze beloning is het resultaat van de stemmen uitgebracht door de nationale autosportpers, met de inbreng van de stemmen van de tien beste rijders van het seizoen.

Dit jaar ging de titel naar Thierry Neuville, auteur van een indrukwekkend seizoen in het WRC. Zo wist onze landgenoot de Rally van Sardinië te winnen, tweede te finishen in Corsica en vijf keer als derde over de streep te gaan. Bij de laatste vijf wedstrijden van het seizoen stond hij telkens op het podium. Door deze prestaties en getoonde regelmaat werd hij dan ook overtuigend vice-wereldkampioen.

Thierry werd eerder al tot Driver of the Year bekroond, in 2011 en 2013, en volgt op de erelijst Stoffel Vandoorne op. Deze laatste scoorde bij zijn eerste en enige Grand Prix van het jaar (in Bahrein) het eerste WK-punt voor McLaren-Honda en de jonge Belg finishte ook vierde in het Japanse Super Formula-kampioenschap, na twee races te hebben gewonnen.

Ander hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de titel Rookie of the Year door André Lotterer, die de bekroning schonk aan Gilles Magnus, tweede in het Franse F4-kampioenschap.

De titel van Team of the Year gaat dit jaar naar Overdrive Racing, dat met Nasser Al-Attiyah naar de wereldtitel in het FIA Cross Country-kampioenschap reed.

Tenslotte ging de Honorary Mention naar Kronos Events, waarbij Jacky Ickx een geëmotioneerde Marc Van Dalen de trofee mocht overhandigen.
 
« Terug

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.
kalender

TCR Benelux


VW Funcup

Franco Fun Festival
30-31 / 03 and 1 / 04 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Trophée de Bourgogne
27-29 / 04 / 2018 - Dijon Prenois
Benelux Open Races
26-27 / 05 / 2018 - Circuit Zandvoort
The 25 Hours VW Fun Cup
05-06-07-08 / 07 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Kronos 10 Hours of Mettet
21-22 / 09 / 2018 - Circuit Mettet
Dutch Fun Festival
06-07 / 10 / 2018 - Circuit TT Assen
Zolder Fun Festival
27-28 / 10 / 2018 - Circuit Zolder
VW Fun Cup Price Giving
xx/12/2018 - VW Contact Center - Kortenberg