news

Nieuwe interne organisatie bij Kronos, met de blik op de toekomst !

16-1-2017

Opgericht in 1994 door Jean-Pierre Mondron en Marc Van Dalen zette Kronos gedurende de 22 voorbije seizoenen de toon met een niet te evenaren sportief palmares op wereldniveau en een even sterke reputatie op het vlak van de organisatie van evenementen in de racerij.

Voor de hele ploeg van Kronos zal 2016 voor altijd in het teken blijven staan van het pijnlijke verlies van co-oprichter Jean-Pierre Mondron, die op 24 mei op 63-jarige leeftijd bezweek aan een slepende ziekte.

Paradoxaal genoeg is de balans van Kronos 2016 uitstekend en dit hebben we te danken aan de goede gezondheid van de European VW Fun Cup, het beloftevolle debuut van de TCR Benelux, de mooie sportief hoogstaande organisaties zoals de onvermijdelijke ‘25 Hours VW Fun Cup’, de ‘Kronos 10h of Mettet’ of de ‘International GT Open Meeting’. Tenslotte is er een stevige groei van de verkoop van competitiebanden van de merken Michelin en Hankook – waarvan Kronos verdeler is voor de Benelux – met een piek van 10.000 verkochte banden.

Deze goede resultaten, gekoppeld aan een doorgedreven professionele aanpak, werden beloond met de ‘Honorary Mention’ die zeer symbolisch door de heer Jacky Ickx werd uitgereikt tijdens de traditionele gala-avond van de RACB Awards.

“Na het tragisch verlies van ‘Jippy’ was het jaar 2016 emotioneel zeer zwaar,” onderstreept Marc Van Dalen, medeoprichter van Kronos. “Ik kan dan ook niet genoeg benadrukken hoezeer ik fier ben op onze ploeg, die doelgericht en uitermate professioneel is blijven functioneren, zelfs al was er veel hartzeer. Deze tegenslag heeft onze band nog versterkt, ook met Béatrice, Edouard en Guillaume Mondron, die meer dan ooit deel uitmaken van de grote familie van Kronos.”

Zo werd de Raad van Bestuur gewijzigd met de aanstelling van Edouard en Guillaume Mondron – de twee zonen van ‘Jippy’ - evenals Françoise Simon, van bij de start trouw aan Kronos, als bestuurders. Marc Van Dalen werd op zijn beurt bevestigd als afgevaardigd bestuurder en CEO.

Tenslotte is er de komst van een General Manager en hiervoor viel de keuze op de 47-jarige Adelheid Terryn. Na een carrière van dertien jaar bij Peugeot België Luxemburg en drie jaar als Head of Communications binnen de SRO Motorsports Group, vervoegt drietalige Adelheid het team van Kronos.

“Ik ben bijzonder fier en gelukkig dat Adelheid deze nieuwe uitdaging heeft aanvaard,” stelt Marc Van Dalen. “Met enorm veel ervaring in de autosector en de autosport is zij een uitstekende troef binnen onze nieuwe organisatie. Bovendien kennen wij elkaar goed, vermits zij voor Peugeot België Luxemburg werkte gedurende de prachtige periode dat wij verantwoordelijk waren voor het runnen van de Peugeot 207 in IRC. Naast haar professionele kwaliteiten hebben wij altijd haar menselijke kwaliteiten weten te waarderen.”

Adelheid neemt op 1 februari 2017 haar taak als General Manager op.
 
« Terug

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.
kalender

TCR Benelux


VW Funcup

Franco Fun Festival
30-31 / 03 and 1 / 04 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Trophée de Bourgogne
27-29 / 04 / 2018 - Dijon Prenois
Benelux Open Races
26-27 / 05 / 2018 - Circuit Zandvoort
The 25 Hours VW Fun Cup
05-06-07-08 / 07 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Kronos 10 Hours of Mettet
21-22 / 09 / 2018 - Circuit Mettet
Dutch Fun Festival
06-07 / 10 / 2018 - Circuit TT Assen
Zolder Fun Festival
27-28 / 10 / 2018 - Circuit Zolder
VW Fun Cup Price Giving
xx/12/2018 - VW Contact Center - Kortenberg